Eisstock

Eisstock - Alppimaiden suosikkilajissa on After Ski parhaimmillaan

Eisstock (tai tarkalleen ottaen Eisstockschiessen) on talvella jäällä tai kesällä asfaltilla pelattava helppo ja mukaansatempaava joukkuepeli, jota pelataan Baijerissa ja muualla Alppien saksankielisellä alueella lähes joka kylässä. Suosion syynä lienee pelin luonne: se ei vaadi suurempia fyysisiä ponnistuksia ja sopii näin kaikille mutta se on tarkkuutta ja joukkueen tiimityötä vaativaa hauskaa ajanvietettä. Siksi toimme pelin myös Suomeen ja Saariselälle! Eistockschiessen on lisäksi Alppien alueella erityisesti talvinen kilpailulaji, johon osallistuu pienimmistäkin kylistä vähintään yksi joukkue. Ensimmäiset Euroopan mestaruuskisat pidettiin 1951 Garmisch-Partenkirchenissä ja MM-kilpailut vuonna1983!

Eisstockin pelivälineet ovat yksinkertaiset; heittokahvallinen peliväline (eisstock), jonka pohjalla on jäällä pelattaessa kuminen ja asfaltilla muovinen liukupohja sekä maalina toimiva kiekko, jonka viereen mahdollisimman lähelle pelivälinettä yritetään heittää. Pelin kulusta tekee mielenkiintoisen se, että loistavakaan heitto pelin alussa ei vielä takaa joukkueen voittoa, sillä myöhemmät pelaajat voivat heitoillaan siirtää myös maalia tai radalla jo olevia eisstockeja. Pelaamassa voi olla kaksi tai useampikin joukkue, varusteina tarvitset vain ulkoiluvaatetuksen (apua löytyy tarvittaesssa safari clubiltamme), minimi osallistujamäärä on 6 henkeä.

Saariselällä pelaamme ulkona valaistulla jääradalla, pelin kesto joukkueen koosta riippuen 1-1,5 h. Hinta 25 euroa henkilö.


Top Safaris / FB

O' Poro / FB

Instagram

TripAdvisor

Varaa verkossa »