Husky & poro

PORON PULKASSA

Porosafarille lähdemme autolla saamelaisperheen porotilalle Rönkölammelle, jossa nousemme pororeen kyytiin lämpimissä vaatteissa porontaljojen väliin. Poroisännän johdolla vaeltaa pororaitomme rauhallisesti läpi lumisten maisemien vain porokellon kilkatuksen rikkoessa luonnon hiljaisuuden. Ajelun jälkeen nautimme nokipannukahvit porotilan hirsipirtissä jossa emäntämme Satu kertoo meille saamelaisuudesta, poronhoidosta ja heidän elämäntavastaan. Rauhallinen porokyyti ja poromiesperheen välitön ystävällisyys ovat unohtumattomia, lappilaisia elämyksiä. Retken kesto kuljetuksineen n. 2 tuntia, (porolla ajoa noin 1 h). Hinta 120 €/ hlö. Lähdöt joka päivä klo 12.00 joulukuusta maaliskuuhun.

Varaa Verkossa

 

HUSKIEN HAUKKU

Pukeudumme safari clubilla lämpimiin haalareihin, kintaisiin, kenkiin ja pipoihin ja ajamme huskyfarmille suloisten koirien luo nuoren isäntäpariskuntamme, Sinin ja Ossin farmille. Ajo-ohjeiden jälkeen astumme 6-8 huskyn vetämään valjakkoon pareittain toisen ohjatessa, toisen istuessa kyydissä. Vaihtelemme ajovuoroa matkalla huskyjen kiidättäessä meidät hiljaisen erämaan halki. Ajoretken jälkeen tutustumme farmilla koiriin ja kokoonnumme kotatulille kuuman juoman  ääreen, saatammepa saada silitettäväksemme ihania pentujakin. Retken kokonaiskesto kuljetuksineen n. 3 h. . Hinta 145 € hlö. 4-14 v lapset -50%

Retkiä järjestetään maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 13.00 joulukuusta maaliskuuhun.

Varaa Verkossa

 

4h KOIRAVALJAKKOSAFARI

Tämä retki vie sinut ja valjakkosi syvälle Lapin erämetsiin, tasapainotat valjakon kulkua jalaksilla ohjaten sen kiitäessä halki lumisen maaston. Matkan aikana suomme koirille pienen levähdystauon ja nautimme sillä välin keittolounaan avotulilla kodassa. Retken hinta 185 € henkilö ajaen 2 henkilö per valjakko. Päivittäin joulukuusta huhtikuuhun.

Varaa Verkossa

 

POROMIEHEN JÄLJILLÄ

Pukeuduttuamme safari clubilla ajoasuun ja lyhyen ajokoulun jälkeen suuntaamme kelkkaraitomme metsien halki kohti Rönkölammen porotilaa. Porotilalla isäntä toivottaa meidät tervetulleiksi ja osallistumme poroajokouluun, josta kaikille testin läpäisseille luovutetaan muistoksi kansainvälinen poroajokortti, jonka jälkeen poroisäntä tarjoilee meille pullakahvit porotilan vanhassa, idyllisessä hirsipirtissä takkatulen loisteessa ja kertoo poronhoidosta sekä saamelaiskulttuurista. Palaamme ohjelman jälkeen kelkoilla tunturimaisemia ihaillen Saariselälle. Retken kesto n. 3 – 3,5 tuntia. Min. 2 hlöä. Hinta 155 € /hlö ajaen 2 henkeä / kelkka. Hinta 190 € /hlö ajaen 1 henkilö / kelkka. Maanantaisin joulukuusta maaliskuuhun.

Varaa Verkossa

 

Koronaohjeistus sekä terveysturvallisuustoimenpiteet

Haluamme turvata sekä vieraidemme että työntekijöidemme turvallisuuden useilla erilaisilla toimilla. Seuraamme ja noudatamme Suomen valtion sekä Lapin sairaanhoitopiirin turvallisuusohjeita ja säädöksiä.

Ethän tule asiakkaaksi ohjelmapalveluihin, jos sinulla on koronan, flunssan tai vatsataudin oireita.Suosittelemme käyttämään Koronavilkku-sovellusta estääksemme koronaviruksen leviämisen. Mikäli ette käytä koronavilkku-sovellusta, keräämme 14 vuorokauden ajaksi retkille osallistuvien nimet ja sähköpostiosoitteet mahdollisen covid-19 altistumisen varalta. Tiedot hävitämme 14 vrk:n jälkeen.

Olemme tehostaneet yleisten tilojen puhtaanapitoa ja mahdollisten tartuntapintojen desinfiointia. Käsien desinfiointiaineet ovat asiakkaiden ja työntekijöiden saatavilla kaikissa julkisissa tiloissamme.

Pidämme turvavälin muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin 1-2 metriä ja huolehdimme sen toteutumisesta. Tämä varmistetaan myös ohjeistamalla ja ohjaamalla asiakkaitamme palvelutilanteissa. Husky, poro tai kelkkarekeen istumme vain oman seurueemme kesken.
Pukeutumis- ja kuljetustilanteissa, joissa emme voi taata riittävää turvaväliä, on sekä henkilökunnallamme että asiakkaillamme maskin käyttövelvollisuus. Muutoin suosittelemme asiakkaillemme kasvomaskin käyttöä silloin, kun riittävää turvaetäisyyttä ei voida taata

  • Kypärämyssyt pestään joka käytön jälkeen korkeassa lämpotilassa. Kelkkaypärärät ja monot desinfioidaan spraylla käytön jälkeen.
  • Sauvat ja suksien siteet pyyhitään desinfektiopyyhkeellä käytön jälkeen

Tarjoamme safarille lähtijöille sekä kelkan vuokraajille tarvittaessa haalarit, talvisaappaat, kypärän ja myssyn. Suosittelemme kuitenkin omien varusteiden käyttöä mikäli mahdollista. Suosittelemme käyttämään omia lapasia, tai vähintään aluulapasia. Turvallisuusohjeistus ennen ohjelmapalveluja annetaan ulkona.

Safarille lähtö omassa porukassa, perheen tai oman ryhmän kanssa on mahdollista, suurin osa palveluistamme on varattavissa myös yksityisesti, jolloin safarille lähdette vain sinä, perheesi tai ryhmäsi sekä oppaamme. Kysy tarkemmin myynnistämme.

Pienet ryhmäkoot retkillämme takaavat mahdollisimman turvallisen osallistumisen retkillä. Varaat aktiviteettisi netissä osoitteessa www.topsafaris.fi Voit tarvittaessa perua varauksesi veloituksetta 24 tuntia ennen varauksen alkua.

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin turvallisuuteen ja hygieniaan liittyen. Pidätämme oikeuden muutoksiin virallisen ohjeistuksen muuttuessa. Huolehditaan yhdessä terveydestämme ja turvallisuudestamme ja nautitaan upeista elämyksistä luonnossa!


Top Safaris / FB

O' Poro / FB

Instagram

TripAdvisor

Varaa verkossa »